Over Rhodos

Het eiland waar Griekse tradities in ere worden gehouden

Het eiland Rhodos is gelegen in de Egeïsche Zee, kent een oppervlakte van 1398 km2 en telt ruim 115.000 inwoners. Met zijn 220 km lange kustlijn biedt Rhodos heel wat leuke strandjes en baaitjes. Het binnenland is eerder bergachtig met talrijke bossen en dunbevolkt.  Van gezellige kleine winkeltjes in Rhodos-Stad tot surfstranden aan de westkust en leuke feestgelegenheden op Faliraki, antieke zuilen in Lindos en Byzantijnse kerken met oeroude muurschilderingen, het Griekse eiland Rhodos heeft heel wat te bieden.

We nemen je mee naar Rhodos, het Griekse eiland met een vleugje Turkije en een Italiaanse toets.

Op ontdekking in Rhodos-Stad

Rhodos-Stad bestaat uit vier delen. Allereerst is er de oude stad, waar de middeleeuwse gebouwen één lange romantische boulevard vormen. De nieuwe stad werd gebouwd door de Italianen en staat bekend als de hotelwijk met moderne cafés, hippe bars en chique winkels. In de buitenwijken wonen de stedelingen en als laatste liggen aan de rand van Rhodos-Stad, de overblijfselen van de antieke stad. De stad die ooit belangrijker was dan Athene, zeker de moeite waard om als uitstapje te bezichtigen!

Faliraki

De voeten in het water by day, de voeten op de dansvloer by night. Wil je waterpret beleven tijdens je vakantie op Rhodos? Brengt zeker een bezoekje aan de badstad Faliraki.

Kalathos

Wil je proeven van de authentieke Griekse sfeer, dan is Kalathos de bestemming bij uitstek. Dit rustig gelegen stadje maakt deel uit van de stad Lindos en is niet erg toeristisch.

Kalithea

Op zoek naar de Italiaanse toets en een vleugje Turkije? Het kuurstadje Kalithea biedt antwoord. Kalithea werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd door de Italianen en diende als kuuroord voor de Romeinen.

Kokkinagremos

Het traditionele dropje Kokkinagremos, Kalithies ligt tussen de stad Rhodos en de badstad Faliraki. Kuier gezellig door de smalle geplaveide Griekse straatjes en stenen huizen en bewonder het prachtige uitzicht.

Koskinou

Met zijn unieke traditionele huisjes versierd met heldere, levendige kleuren is Koskinou een van de mooist gebleven stadjes op Rhodos. Het pittoreske dorpje is gelegen tussen Rhodos-Stad en de badstad Faliraki.

Ladiko

Op zoek naar de ideale plek om te duiken of te snorkelen op Rhodos? Ladiko ligt in het Noordoosten van het Griekse eiland en is een geliefde plaats bij duiker en baders.

Lardos

Het authentieke dorpje Lardos ligt aan de Oostkust van het Griekse eiland. Goudkleurige stranden, geplaveide straatjes, stenen huizen en de ruïnes van het middeleeuwse kasteel kleuren dit pittoreske dorpje.

Lindos

Witte huisjes, kronkelige straatjes vol gezellige tavernes, een azuurblauwe baai waar de zeilboten dobberen op het geluid van de golven en de prachtige Akropolis vormen samen het decor van dit schilderachtige dorpje.

Rhodos-stad

Van de Tempel van Apollo door de Ridderstraat naar het Paleis van de Grootmeesters, Rhodos-stad onthult de geschiedenis van het Griekse eiland Rhodos.

Uren tafelen zoals een echte Griek

Wil je de authentieke Griekse keuken proeven? Ga dan op zoek naar traditionele Griekse taverna’s, waar het eten nog steeds smaakt zoals oma het vroeger bereidde. De gerechten worden klaargemaakt met streekproducten zoals groenten, olijfolie, lamsvlees en geitenmelk. Geniet van de mezédes of lekkere hapjes zoals tzatziki en taramas, grillgerechten als souvlaki, biftéki en païdakia en de karakteristieke stoofschotels zoals stifado, giouvetsi, papoutsakia en békri méze.

Over I Love Rhodos

Eén van de specialisaties, naast I Love Cruises, van Vandamme Reizen is I Love Rhodos. Wij zijn expert in het verhuren van de beste vakantiehuizen op het eiland Rhodos. Ontdek, geniet en beleef in alle rust jouw ultieme vakantie in Griekenland.